Είμαι καλά όταν τρώω σωστά

ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Βασικός σκοπος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν ζητήματα υγείας και διατροφής. Το παραπάνω πρόγραμμα προσεγγίστηκε διαθεματικά, ώστε μέσα από όλους τους τομείς να αποκτήσουν οι γονείς και τα παιδιά μια ολόπλευρη γνώση σχετικά με τα θέματα  διατροφής. Στη συνέχεια, θα παρατεθούν ενδεικτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν Διαβάστε Περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ

Image

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας

2 κουταλιές σούπας σόδα

2 κουταλιές σούπας σκόνη μαγνησίου-ασβεστίου(προαιρετικά)

2 κουταλιές γλυκού ξυλιτόλη ή στέβια

2 κουταλιές γλυκού θαλασσινό αλάτι

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (μέντα,γαρύφαλλο, tea tree,θυμάρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η διαδικασία είναι απλή. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αρκετή ώρα και μέχρι να γίνουν παχύρευστη, λεία πάστα. Το αποθηκεύουμε σε σωληνάριο που κλείνει καλά. Η οδοντόκρεμά μας που υπόσχεται  καταπληκτικά αποτελέσματα  είναι έτοιμη!!!!

ΥΛΙΚΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το λάδι καρύδας είναι βασικό συστατικό γιατί είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβακτηριδιακό που σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την ουλίτιδα και ενυδατώνει τα ούλα.Η σόδα έχει λευκαντική δράση. Ο συνδυασμός σόδας και αλατιού καταπολεμά τα οξέα που προκαλούν πέτρα.  Τέλος τα αιθέρια έλαια χαρίζουν όμορφο άρωμα και δροσερή αναπνοή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με σχετική δυσπιστία οι μαθητές ξεκίνησαν την αναζήτηση στο διαδίκτυο για την παρασκευή  οδοντόκρεμας. Αναζήτησαν πληροφορίες, διάβασαν  για το φθόριο, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα υγιεινής ,πήραν ερεθίσματα, πειραματίστηκαν ,δοκίμασαν και τελικά έμαθαν πως υπάρχει και ένας  άλλος τρόπος ζωής μακριά από τα τυποποιημένα-βιομηχανικά προϊόντα. Κατανόησαν πως η οδοντόκρεμα που φτιάχνουμε μόνοι  μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις οδοντόκρεμες του εμπορίου όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Τα υλικά της είναι αγνά και πολύ οικονομικά. Καταπολεμά τερηδόνα και ουλίτιδα, ενώ φροντίζει το ωραίο μας χαμόγελο. Φτιάχνουμε σχετικά μικρή ποσότητα κάθε φορά και αποθηκεύουμε σε σωληνάριο ή μπουκάλι που κλείνει καλά.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Σπιτική οδοντόκρεμα από τα χεράκια μας η λύση για ολόλευκα και υγιή δόντια!!!!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Ενεργός Συνεργάτης και Αρωγός του ΕΔΑΥ

Ερυθρός Σταυρός

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για αυτό το σημαντικό βήμα ΕΝΕΡΓΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του ΕΔΑΥ και αρωγού στην Πρόληψη της Υγείας στη Σχολική Κοινότητα. Σας ενημερώνουμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Συντονιστικής Αρχής του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Υγείας, προκειμένου να δύναται ένας εκπαιδευτικός που ασχολείται συστηματικά με θέματα προαγωγής Διαβάστε Περισσότερα