Επίδειξη ξιφασκίας – 2ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών Χανίων

xifaskiaΤο νηπιαγωγείο μας τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016 ανέλαβε να  πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων το πρόγραμμα αγωγής υγείας  με θέμα «Οι Ολυμπιακοί αγώνες του χθες και του σήμερα».

Μια από τις δράσεις που ενθουσίασε και παρότρυνε τα παιδιά να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τα σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα ήταν η επίδειξη ξιφασκίας που οργανώσαμε στο χώρο του σχολείου μας.

Στην επίδειξη πήραν μέρος δύο εκπαιδευόμενοι μαθητές Γυμνασίου μαζί με τον προπονητή τους κ. Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο.

1.Προετοιμασία επίσκεψης και χωρισμός νηπίων σε ομάδες για ανάληψη καθηκόντων.

Α.ΟΜΑΔΑ ?Ερωτήσεις σχετικά με το άθλημα της ξιφασκίας.

Β.ΟΜΑΔΑ ?Κατασκευή ?βιβλίου δώρου με ζωγραφιές από ολυμπιακά αθλήματα.

Γ.ΟΜΑΔΑ-Κατασκευή χειροποίητων  υγιεινών μπισκότων με βρώμη και μέλι για κέρασμα

Δ.ΟΜΑΔΑ-Λήψη φωτογραφιών

2.Ημέρα της επίσκεψης ?υποδοχή.

Υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον κ. Μιχάλη και τους μαθητές του. Μας παρουσίασαν τον εξοπλισμό της ξιφασκίας και επεξήγησαν τους κανόνες του παιχνιδιού. Ακολούθησε συζήτηση και απορίες νηπίων.  Έγινε παρουσίαση επίδειξης από τους εκπαιδευόμενους μαθητές και συμμετοχή νηπίων στο παιχνίδι υποβοηθούμενα από τον προπονητή κ. Κωνσταντινόπουλο. Αυτή η φανταστική εμπειρία έλαβε τέλος με κέρασμα ,ευχαριστήρια και αποχαιρετισμό προς τον κ.Κωνσταντινόπουλο και τους μαθητές του.

Με τη σειρά μας οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Μουρνιών ευχαριστούμε θερμά τον κ Κωνσταντινόπουλο και τους μαθητές του για την υπέροχη παρουσίαση  και για την μοναδική ευκαιρία που έδωσαν  στα νήπια να αντιληφθούν την ευγενή άμιλλα μέσα από ένα τόσο αξιόλογο άθλημα.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>