Μιλάμε για τον ρατσισμό

Το ζήτημα του ρατσισμού τίθεται ήδη από την αρχαιότητα. Είναι τόσα πολλά τα φαινόμενα που υπάρχουν γύρω μας και αφορούν στο ρατσισμό που πολλά από αυτά μας φαίνονται πια φυσιολογικά. Συνάνθρωποί μας υφίστανται ρατσισμό τόσο σε λεκτικό επίπεδο όσο και σε σωματικό κι όμως δεν κάνουμε τίποτα για να το σταματήσουμε ή να μειώσουμε την απειλή που είναι καθημερινή.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο προβληματισμός και η επανεξέταση παγιωμένων στερεοτυπικών αντιλήψεων για ρατσιστικές αντιλήψεις που επικρατούν σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι αυτές των μεταναστών, των γυναικών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, κ.ά. Σκοπός επίσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών αλλά και των υπολοίπων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μειωθούν τέτοιου είδους φαινόμενα από την ελληνική κοινωνία.

Μιλάμε για το ρατσισμό ?. (Video) – ΓΕΛ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ σχολ. έτος 2014-2015

Για το ρατσισμό – τραγούδι της Μάνιου Άννας του ΓΕΛ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Για τα ρατσισμό –  οι στίχοι του τραγουδιού

 Υπεύθυνη καθηγήτρια

ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

ΓΕΛ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>